Extinderea pe piața franceză: vinzi pe Cdiscount?

Amazon, eBay sau Alibaba sunt giganții serviciilor de retail online. Dar există și alte marketplace-uri care cresc, de exemplu Cdiscount în Franța, Allegro în Polonia sau în Olanda, bol.com. În aceste marketplace-uri poate fi mult mai ușor pentru vânzătorii online internaționali să iasă în evidență pentru că este competiția mai mică decât pe platformele ecommerce mari.

Un nou trend în ecommerce: prezența locală puternică 

Cdiscount este unul dintre cele mai vizitate site-uri de ecommerce din Franța și o alternativă importantă la marketplace-urile globale. În lumea ecommerce post-coronavirus, explorarea unor alte marketplace-uri oferă vânzătorilor extraoportunitati pentru a satisface cererea online de produse în piețe adiționale.

Amazon, eBay sau AliExpress pot fi cele mai cunoscute marketplace-uri, dar există o mulțime de alte marketplace-uri locale care atrag milioane de vizite cum ar fi Allegrobol.com sau Cdiscount.

Marketplace-urile locale tind să ofere o competiție redusă și adeseori permit vânzare și cumpărarea internațională. Prin urmare, mulți vânzători pot construi o strategie alternativă la Ebay sau Amazon, cu atât mai mult când anumite categorii de produse sunt competitive sau saturate.

Adițional, marketplace-urile locale tind să aibă stocuri mai mici decât marketplace-urile globale. Produsele populare pot fi ușor de găsit pe aceste site-uri, dar produsele long tail pot lipsi sau avea o disponibilitatea redusă. Ca urmare, vânzătorii internaționali sunt bineveniți să umple spațiul pe asemenea marketplace-uri.

Cdiscount este unul dintre cele mai vizitate ecommerce-uri și al 2lea marketplace în Franța, după Amazon. Oferă o gama largă de produse în cele 40 de categorii diferite: electronice, electrocasnice, îmbrăcăminte, bijuterii etc.

Cdiscount se poziționează ca un retailer online de tip discount, iar audiența caută dealuri online și oferte speciale. Platforma oferă produse de calitate la cel mai mic preț posibil, iar dealurile bune sunt disponibile tot anul.

Cdiscount este în continuă creștere și oferă un potențial mare de vânzări pentru retailerii care doresc să facă business în piață franceză.

Ce înseamnă Cdiscount în numere

 • 20 milioane de vizitatori unici/lună
 • 9 milioane de clienți activi
 • 12,000 de vânzători activi din 70 de țări diferite
 • 63 milioane de produse în toate categoriile
 • 22,000 de puncte de ridicare în Franța pentru produse grele/ușoare

Motive pentru a vinde pe Cdiscount

 • Unul dintre cele mai vizitate site-uri ecommerce în Franța
 • O gama largă de produse (inclusiv second-hand)
 • Acces atât la clienți B2C cât și B2B
 • Prețuri competitive și condiții de plată avantajoase
 • Plată securizată și garantată FIÂ-net și 3d Secure
 • O rețea de distribuție bine dezvoltată:  peste 22,000 pickup points în întreagă țară (și o opțiune gratuită de click&collect)
 • Expertiză logistică și serviciul propriu de fulfillment (Cdiscount Fulfillment) care permite vânzătorilor să delege întregul proces de fulfillment și order tracking.
 • Expunere media, vizibilitate online și o prezența activă pe social media
 • 2 milioane de înscriși la programul de loialitate CDAV

Franța este o piață perfectă pentru comerțul internațional. Este a 3a economie în Europa și a 6a în lume, ceea ce o face o piață populară pentru comerțul internațional.

De remarcat, că francezii sunt doritori să achiziționeze branduri internaționale, dar se așteaptă ca listingul și customer service să fie în limba locală. Astfel, listingul pentru Cdiscount trebuie tradus și localizat.

Dacă dorești să te extinzi pe piață franceză, contactează-ne azi.