Top marketplace-uri in Germania

Piața de ecommerce din Germania face 25% din volumul european de vânzări online și aprox. 71 miliarde euro. Altfel spus, este o țară care oferă oportunități pentru expansiunea globală.

Unde este important să fii prezent când vrei să-ți extinzi vânzarile în Germania? Mai jos am listat topul marketplace-urile din această piață și am punctat câteva aspecte despre specificul de consum.

Real.de

Real.de este unul dintre marketplace-urile cele mai mari din Germania, aici poți vinde diverse bunuri, de la electronice, haine, accesorii până la produse bio. Beneficiile acestui marketplace implică protecție legală pentru vânzător, mai multe modalități de plata și posibilitatea de a beneficia de customer service.

Platforma nu impune fee-uri de listare, doar o plata lunară începând de la 39.95 Euro si un commission per vanzare intre 5.9-12.5%, in functie de categoria de produs.

Zalando

Zalando este cel mai mare retailer de fashion din Germania iar baza de clienți acoperă alte 15 țări. Cu mai mult de 100 milioane de vizitatori unici, este un marketplace pe care ar trebui să-l ai în vedere dacă activezi în sectorul de retail.

Retailerii care doresc să se listeze pe site vor trebuie să respecte anumite criterii și standarde de calitate a produselor. Zalando comercializează și produse proprii.

OTTO

OTTO este un marketplace german de fashion și lifestyle, care vinde peste 2 milioane de produse și are peste 5000 de branduri, inclusiv cele proprii.

Este al 2lea marketplace ca mărime din Germania, după Amazon și operează în alte 20 de țări. Vânzătorii au o serie de beneficii de la acces ieftin la baza de clienți, până la experiza de marketing.

Yatego

Yatego, descris ca un mall online, listează mai mult de 7000 de shopuri online. Marketplace-ul vinde produse dintr-o gama largă de categorii, de la accesorii de mașini, sănătate și beauty, mobilă, fashion și pana la echipament sportiv.

În afară de acces la o bază de clienți activi, în calitate de vânzător poți beneficia de un consultant personal în primele 4 săptămâni, protecție legală și chiar să-ți link direct către propriul magazin.

Iata și câteva aspecte care te vor ajut să-ți maximizezi vânzările în piața de e-commerce germană.

Localizează-ți conținutul

Atunci când vinzi în Germania, listingul de produse trebuie uploadat în limba germană. Prin urmare, trebuie să localizezi listingul de produse, nu doar să-l traduci. În plus, gandeste-te să asiguri și support în limba germană, în cazul în care clienții îți trimit întrebări sau sesizează probleme.

Așteaptă o rată mare de retur

Germania este piața cu cea mai mare rată de retur de pe continent, aproximativ 70% pentru articole de îmbrăcăminte și 5-10% pentru bunurile electronice. Nu lăsa acest aspect să te descurajeze, beneficiile contrabalansează aspectele negative.

Alege un marketplace cu opțiuni de plata sigură

Germanii tind să evite plata cu cardul de credit și să favorizeze plata cu “factură deschisă” (open invoice), card de debit, transfer bacar, Giropay și Paypal.

Când cauți un marketplace îți recomandăm să verifici metodele de plată acceptate și cât de sigure sunt, pentru că acest aspect va influența decizia de cumpărare în Germania și succesul tău în această piață.

Livrează rapid

Clienții germani se așteaptă să livrezi repede, de aceea un serviciu bun de livrare este imperativ.

Dacă te gândești să îți extinzi afacerea în Germania, Toubik iți pune la dispoziție serviciul de listare a produselor în limba germană. Contactează-ne!