Trenduri de calatorie outbound pentru turistii germani

german tourists

Piața germană de călătorii internaționale este estimată la peste 113 milioane de călătorii cu cel puțin o innoptare până în 2020. Germania ocupă locul 2 la călătoriile în afară țării – depășită doar de SUA. Turiștii germani se situează pe locul 3 la suma cheltuită pentru călătoriile externe, după chinezi și americani.

Cei mai mulți dintre germani trăiesc în mediul urban (75%, conform World Bank Estimate). Angajatul german primește 30 de zile de concediu annual și are 10 sărbători naționale

Este țara cu cea mai îmbătrânita populație din Europa și a 3a global, cu o vârstă medie de 46 ani.

Turiștii germani sunt campionii lumii la turism, înaintea Chinei!

Turiștii germani caută locurile cu soare și adoră plajele salbatice și natura. Acest lucru din cauza că mulți dintre ei locuiesc în orașe. Vacanțele scurte continuă să fie foarte populare printre aceștia.

Ce cazare preferă turiștii germani?

Chiar dacă cheltuiesc cu 10 % mai mult decât francezii pe o vacanță și cu 20% mai puțin decât englezii, nu aleg cu precădere hotelurile de lux.

Germanii preferă să se cazeze la hotel (63% dintre rezervări în hoteluri de 2 și 3 stele), in locurile de camping de 3 și 4 stele și la pensiuni. În hoteluri cel mai important criteriu este micul dejun – 81% apreciază dacă este generos.

Alte atracții pentru turiștii germani: marea sau, cel puțin, acces la piscină (49%), sau servicii alte conexe (40%), de preferat în limba germană.

Obiceiurile turistului german

Turiștii germani iau micul dejun între 8.30 și 10 dimineața, servesc masa de prânz în jurul orei 12.30 și au o cină ușoară în jur de ora 7 seara.  Mesele trebuie să fie sănătoase și gustoase pentru că apreciază hrana naturală și bucătăria locală, mai mult decât la orice mâncare exotică. Un meniu în limba germană prezintă avantaje.

Activitățile preferate

91% dintre Germani vizitează monumente și castele. 34% apreciază să guste și să cumpere produse regionale și 30% încearcă o plimbare cu bicicletă pe drumuri scurte sau în natură.

 

Toubik este o agenție de internaționalizarea produselor și serviciilor. Dacă dorești să atragi clienți străini pentru serviciile tale, contactează-ne.