Trenduri de calatorie outbound pentru turistii francezi

Franta este a 5a piata cu cea mai mare suma cheltuita pentru calatoriile internationale. Conform barometrului european realizat de Ipsos Institute for Assistance,69% dintre francezi au planuri de calorie vs restul europenilor (63%). Datele arata ca turistii francezi planifica sa cheltuie in medie 2201 Euro versus media europeana de 2019 Euro.

Trendurile de rezervare indica ca multi turisti francezi asteapta pana in ultimul moment ca sa rezerve o calatorie internationala, majoritatea optand pentru destinatii accesibile. In plus, francezii urmaresc online ofertele speciale si last minute, fiind sensibili la review-urile pe care le ofera oaspetii anteriori. Motoarele de cautare au insa cea mai mare pondere in alegerea destinatiei. Turistii francezi sunt sofisticati si prefera bunuri si servicii de calitate. Majoritatea (51%) prefera hotelurile oricarui alt spatiu de cazare.

Activitatile preferate

Vizitarea obiectivelor de patrimoniu si in special muzeele, sunt importante pentru multi turisti francezi; de asemenea, vizitarea parcurilor sau gradinilor, precum si plimbari in zone rurale. Multi vizitatori francezi prefera si sa iasa in oras, la restaurant si sa faca shopping in timpul calatoriei.

Comportament online

 67% dintre ei sunt conectati in timp ce calatoresc si 64% considera smartphone-ul ca fiind esential pe timpul calatoriei.

63% dintre calatorii francezi si-au postat fotografiile de vacanta online sau isi doresc sa faca asta si 48% au postat continut video realizat in timpul vacantei (sau isi doresc sa faca asta).

Insa mult mai putini turisti francezi folosesc aplicatii de localizare pentru a gasi locuri de vizitat (46%) si doar 32% dintre ei sunt interesati sa le foloseasca.

35% dintre ei scriu review-uri pe social media despre locurile pe care le-au vizitat si 44% au incredere in review-urile din social media (un procent mai mic decat in alte piete).

Care sunt factorii care determina alegerea destinatiei?

  • valoarea oferita versus pret
  •  activitati in aer liber
  •  destinatii cu activitati pentru familii

Toubik este o agenție de internaționalizarea produselor și serviciilor. Dacă dorești să atragi clienți străini pentru serviciile tale, contactează-ne.