De ce angajatii tai trebuie sa devina creatori de continut digital

Modul in care tinem legatura cu oaspetii nostri a devenit din ce in ce mai sofisticat si mai divers. Avem nevoie sa trimitem mailuri, sa raspundem la review-uri, sa postam in social media, sa ne optimizam site-ul pentru motoarele de cautare si sa lista oferta pe site-urile agentiilor online(OTA). Si toate aceste lucruri cat mai repede. Provocarea oricarui digital marketer in acest context este generarea de continut original sau relevant pentru oaspetele hotelului. Bugetele limitate pentru promovare de care dispune un hotel pot fi folosite asadar creativ.

Insa generarea de continut poate sa fie nu doar in sarcina digital marketer-ului sau a agentiei digitale cu care colaboreaza hotelul. Orice hotel poate sa produca continut.

Sa trecem in revista cele mai importante 3 surse de continut pentru marketing-ul digital:

Oaspetii sunt cei mai importanti generatori de digital marketing content pentru hotel. Cu siguranta folosesti deja continut creat de ei (rating-uri sau review-uri) pentru a-ti promova hotelul. Toti oaspetii posteaza fotografii de vacanta, video-uri si posturi in social media cu o frecventa incredibila si asta… fara sa ceara nimic in schimb. Acest continut generat de utilizatori este o resursa nepretuita pentru hoteluri care o pot folosi pentru a-si alimenta site-ul, social media si emailurile. Cere permisiunea sa publici acest continut pe canalele proprii!

Angajatii. Pe cine ai putea sa consulti pentru idei de continut? Angajatii din departamentul front desk, concierge-ul sau event manager-ul? Acestia converseaza cu oaspetii zilnic si stiu ce fel de intrebari sa le puna. Foloseste-le creativitatea si ideile pentru posturile de social media sau blog si site sau pentru a cere feedback din partea oaspetilor.

Daca orice angajat al hotelului ar putea genera continut pentru urmatorul mail sau pentru un post de blog sau un video pentru social media, viata unui marketer hotelier ar fi mult mai simpla. In loc sa fim preocupati de ceea ce va trebui sa publicam, ar trebui sa ne gandim doar cand si unde sa publicam si cum sa facem acest continut vizibil.

Participanti la evenimente. Daca hotelul tau organizeaza conferinte sau evenimente profita de acest pretexte pentru a cere oaspetilor sa ofere tag pentru hotelul tau atunci cand publica posturi si fotografii.

Cautarea continutului presupune efort si organizare. Dar efortul este rasplatit pentru ca rezultatul generat raspunde mai bine asteptarilor oaspetilor.

Cu mixul potrivit de continut relevant, unic si interesant pentru oaspeti, vei obtine engagement mai bun pe social media, mai mult trafic pe site, ranking-uri mai bune si chiar mai multe rezervari!

Angajatii hotelului tau pot fi trainuiti pentru a contribui la generarea acest continut in mod util. Atata timp cat exista o intelegere a procesului prin care in care acest continut trebuie livrat catre echipa de marketing precum si forma lui, poti obtine rezultate uimitoare. In plus, acest lucru poate aduce un nivel mai mare de implicare si fidelizare a angajatilor.

Cu cat competentele digitale ale angajatilor tai sunt mai dezvoltate, cu atat hotelul tau va avea o prezenta mai buna in mediul digital, si acest lucru chiar cu un buget limitat. Ramane ca fiecare hotel sa defineasca care este nivelul de cunostinte digitale pe care trebuie sa le dobandeasca pesonalul.